VETENSKAPSBLOGGEN

"Vetenskap löser aldrig ett problem utan att skapa tio fler"

VARFÖR BLIR VISPAD GRÄDDE TJOCK?

Publicerad 2012-10-02 13:39:00 i Kemi,

Vispgrädden man köper i affären är egentligen vatten med massiv mängd små små fettkulor i. Dessa kulor omsluts av ett skal (membran) och innuti skalet finns fettet. När du vispar grädden slår man sönder skalet och fettet innuti kommer ut. När det fettet samlas och blandas med luft bildas en ny stabil fluffig struktur - vispgrädde. 
 
Inspiration hämtad från Illustrerad vetenskap
Bildkälla: http://kakomaten.blogg.se/images/2009/grdde1_29011209.jpg
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

VETENSKAPSBLOGGEN

Hej! Jag heter Carolina Broberg och går sista året på gymnasiet. Den här bloggen är mitt projektarbete där mitt syfte är att öka intresset för naturvetenskap. Jag vill gärna veta vad du tycker om bloggen! Har du någon synpunkt eller tips till mig? Skriv en kommentar! Carolina

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela